20191206_220421

Schimmeldiagnostiek/Funghi Check

Een schimmelnagel geneest zelden of nooit vanzelf. Wanneer de nagel door een schimmelinfectie is veroorzaakt, kan deze infectie zich langzaam uitbreiden. Mede daarom is behandeling noodzakelijk. Het is belangrijk om eerst vast te stellen of er een schimmel in het spel is. De pedicure met het certificaat Schimmeldiagnostiek is in staat een monster te nemen van de aangedane nagel.

Dermatologie
Dermatologie is gericht op observeren, beoordelen, herkennen en benoemen van nagel-en/of huidproblemen, het geven van informatie en instructie om zorgvuldig, met eventuele andere zorgaanbieders, een verantwoorde zorg en behandeling te kunnen bieden.

Medisch Pedicure
Wat u kunt verwachten: behandelen en verzorgen van alle zogeheten normale gezonde voeten, risicovoeten/medische voeten. Te weten: Diabetes Mellitus, Reumatoïde Artritis, HmSn, ziekte van Parkinson, dementie waaronder Alzheimer en Lewy Body, spasticiteit, MS, SLE, Fenomeen van Raynaud, syndroom van Sjögrun, ALS en meer ziektes en/of aandoeningen. Ook bij verwaarlozing of u kunt en/of wilt uw eigen voeten niet (meer) verzorgen, zoals nagels knippen, eelt en/of likdoorns verwijderen, wratten en meer.

Oncologisch voetzorgverlener
Gediplomeerd oncologisch voetzorgverlener sinds 16 september 2014.
Een oncologisch voetzorgverlener verleent voetzorg aan kankerpatiënten. Een Oncologisch voetzorgverlener is opgeleid om voeten te screenen, bijwerkingen van behandelingen te herkennen, de voeten te verzorgen – mits de situatie dit toelaat – en bevindingen terug te koppelen aan het oncologisch behandelteam. Zij/hij kan ook preventieve maatregelen nemen zodat eventuele klachten voorkomen kunnen worden.

Orthesiologie
Deze specialisatie is van belang voor het ontlasten van diverse drukplekken, met name aan en tussen de tenen en voor het reguleren van de teenstand (bijvoorbeeld bij hamertenen).

         

Vilttechniek
Een techniek om bij hevige drukpijnen aan zowel de tenen als aan de voet direct verlichting te bieden.

DSC_0088       DSC_0090

Nagelbeugeltechniek
Met behulp van metaal of kunststof  een beugel op maat maken die bedoeld is om de nagel naar een juiste vorm te corrigeren.

           

Nagelstyling voeten
Gel- of acryltechnieken voor reparatie of verfraaiing van één of meerdere teennagels.

                             

Cosmetische voetverzorging
Deze specialisatie staat voor het heerlijk laten verwennen van uw voeten. Na een voetenbad en een peeling volgen de pakking en de massage. Dit is een puur verzorgende behandeling van de voeten. Zeer geschikt als cadeau!

Codecertificaat
Het codecertificaat geeft aan dat ik als pedicure voldoe aan alle wettelijke- en branche-eisen die worden gesteld aan hygiëne, milieu en arbeidsomstandigheden.